Hoppa till sidans innehåll

Föreningsorganisation


imagemsp8g.pngnför HT20 har vi tagit fram en föreningsstruktur som är mycket tydligare och lättare att följa. Detta ska göra det enklare för gymnasterna att förstå gruppfördelningen samt underlätta för gymnaster som behöver mer utmaning. I och med detta kommer flera grupper att byta namn samt nya grupper kommer att bildas. Vilken grupp gymnasterna placeras i baseras på ålder. Finns det ett annat behov för gymnasten om mer utmaning än vad aktuell grupp kan erbjuda finns möjligheter för detta.

Grupperna är utformade efter gymnastikförbundets utvecklingsmodell som är framtaget som mall för föreningar att utforma sin verksamhet utefter. Denna ska säkerställa ett säkert och effektivt utvecklande för utövare inom gymnastiken. Utvecklingsmodellen är också i enlighet med barnkonventionen.

Aktuella grupper from HT20:

Lekande gymnastik – Lekande gymnastik är fortfarande ett prova-på-stadium där utövarna uppmuntras att prova många olika idrotter däribland gymnastik. Utövarna ska i första hand ges möjlighet att ha kul i sitt idrottande och fortsätta utveckla de grundläggande motoriska färdigheterna. Träningen bygger fortsatt på lekfullhet, litet fokus ligger på att prestera. Inlärning av gymnastikspecifika färdigheter – grundövningar – påbörjas i denna fas. Träning i form av olika roliga aktiviteter och gymnastiklekar är viktig.

Lärande gymnastik – Lärande gymnastik är en fas då utövarna lär sig att träna. Tydligare inriktning mot inlärning och utveckling av gymnastikspecifika liksom generella idrottsliga färdigheter. Att tävla är inte i fokus och det allsidiga idrottandet fortsätter; utövande av flera olika idrotter eller gymnastikaktiviteter uppmuntras.

Träna för att träna – I detta stadium kommer vissa att ha fastnat för gymnastiken och väljer att specialisera sig i en eller flera discipliner. Fokus ligger på inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen som bedrivs i organiserad form tar större utrymme än i tidigare stadier. Fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och uthållighet) går hand i hand med den grenspecifika träningen. Tävlingar förekommer på lokal nivå och resultaten står inte i centrum.

Träna och tävla – Gymnasterna vill tävla, men inte på yttersta nivå. Stadiet erbjuder allsidig, rolig, utmanande och utvecklande fysisk träning för alla åldrar, oavsett nivå, där den egna kroppens rörelser står i centrum. Stadiet fokuserar på att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta nivå. Här välkomnas gymnaster i en stor mängd olika - redan etablerade och nya - discipliner och verksamheter och med alternativa tävlingsformer. I tävlingsreglementen används anpassade tävlingsstrukturer och -regler för respektive målgrupper.

Träna för att tävla – Gymnaster i detta stadium har bestämt sig för att satsa på tävlingsgymnastiken och fokus ligger på att nå elitnivå i sin disciplin. Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar och träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser och perfektion av utförandet. Anpassning av övningsval och träningsupplägg och att utrymme lämnas för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.

Träna för ett aktivt liv - Här finns gymnastikens breda och varierade utbud av träning som inte är direkt tävlingsinriktad. Aktivt liv erbjuder allsidig, rolig, utmanande och utvecklande fysisk träning för alla där den egna kroppens rörelser står i centrum. Stadiet välkomnar utövare i alla åldrar, oberoende av vilken nivå som utövarna vill träna och oavsett vilken träningsbakgrund de har.

Uppdaterad: 16 AUG 2020 13:11 Skribent: Admin

Bli föreningsfadder

När du är föreningsfadder får Drevvikens DGF poäng varje gång du spelar. Poäng som en gång om året förvandlas till pengar.

 

Sponsorhuset

Stöd Drevvikens Dans & GF - när du handlar på nätet genom

eller delta i gratis undersökningar som ger pengar till föreningar.


Gå med i Drevvikens DGF facebookgrupp

  

Följ oss på instagram

 

 

Webshop

Beställ kläder från DDGF webshop

 

Postadress:
Drevvikens Dans och GF - Gymnastik
Stortorpsvägen 79
14265 Trångsund

Besöksadress:
Lyftkransvägen 3
14250 Skogås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: drevvikens.dgf@gmail...

Se all info